Regulament

 1. Pe aceasta balta se practica doar pescuitul sportiv, fara retinere de peste (CATCH & RELEASE). Pestele capturat se va elibera imediat in apa in stare vie si fara a fi ranit. Sustragerea pestelui este considerata furt, fapta penala pedepsita conform Codului Penal.
 2. Autorizatia de pescuit este nominala si netransmisibila. Chitanta sau bonul tin loc de autorizatie de pescuit. Pescarul platitor are dreptul sa aiba maxim un insotitor adult.
 3. Pe parcursul unei partide de pescuit se accepta prezenta a cel mult 2 vizitatori, maxim 3 ore si doar in intervalul orar 06,00 – 20,00. Vizitatori sunt cei care intra pe balta chiar si “doar pentru 10 minute”. Acestia vor lasa autoturismele la intrarea pe balta
 4. Vizitatorii nu au drept de pescuit. Daca vor fi vazuti ca participa la pescuit vor parasi pe loc amenajarea piscicola impreuna cu titularul autorizatiei de pescuit, taxa achitata fiind pierduta cu titlu de daune interese.
 5. Pescarul poate pescui cu maxim 4 lansete (undita, varga sunt interzise) dotate doar cu un carlig si plumb sau naditor pierdut, astfel permitand eliberarea plumbului sau naditorului in cazul ruperii firului principal. Este interzis pescuitul cu monturi ce contin doua, trei carlige sau la ”BOMBA”.
 6. Sotia si/sau copilul pescarului (maxim 14 ani) pot folosi pe acelasi loc de pescuit o UNDITA proprie in afara celor 4 lansete ale pescarului.
 7. La pescuitul aruncat/lansat firul minim admis este de 0,25 mm iar la pescuitul plantat este STRICT INTERZIS folosirea inaintasului textil si agrafelor , iar firul minim admis este de 0,35 mm!
 8. Este interzis naditul cu boabe uscate de porumb sau grau si alune tigrate.
 9. Daca un pescar sau insotitorul acestuia vor fi surprinsi ca nu respecta regula numarului si tipului de scule de pescuit, vor parasi imediat amenajarea piscicola, taxa achitata fiind retinuta cu titlu de daune – interese. Nu se accepta explicatii tampite de genul: “a/am inmuiat-o un pic in apa”, “nu stiu/stie sa pescuiasca”, “oricum nu a tras nimic azi”, “oricum nu am avut nici un tac azi”, etc.
 10. Nu se va permite accesul pe balta pescarilor care nu detin SALTEA DE PRIMIRE tip CRADLE (cu picioare tip cadita), minciog de crap cu deschidere mare si ochiuri mici si spray dezinfectant.
 11. Nu este permis accesul la locul de pescuit cu juvelnic sau sac de pastrare. Acestea vor fi lasate in autoturism.
 12. Fotografierea capturilor se va face tinand pestele deasupra saltelei de primire si imediat ce a fost capturat!!! PESTII nu vor retinuti sub nici o forma mai mult de 3 MINUTE pentru fotografiere!!!
 13. In cazul in care se constata ca un peste a a fost ranit, se va percepe o taxa de 40 lei / kg pentru exemplarele de pana in 5 kg si de 80 lei / kg pentru un exemplar mai mare de 5 kg.
 14. Pescuitul la somn este permis doar cu acordul administratiei.
 15. Autovehiculele NU vor sta langa locul de pescuit, acestea vor fi parcate în spatiile special amenajate din curte.
 16. LA SOSIRE, PESCARUL va descarca bagajele, dupa care va duce imediat autoturismul in locul de parcare indicat de personalul baltii si numai dupa ce va parca isi va monta sculele de pescuit, cortul, etc.
 17. LA PLECARE, PESCARUL mai intai isi va strange toate bagajele si numai dupa aceea va anunta la telefon 0731- 001.054 intentia de a pleca si de a aduce autoturismul la locul de pescuit pentru incarcarea bagajelor!
 18. In timpul partidei de pescuit dar si la finalul acesteia, personalul baltii are dreptul sa controleze atat bagajele (huse, cutii, sacose, genti, etc) cat si autovehiculele. Se vor supune controlului pescarii platitori, vizitatorii si insotitorii.
 19. Pescarii vor folosi numai locurile special destinate pentru gratar sau pot face gratar la standul de pescuit intr-un gratar prevazut cu picioare. Pescarul are obligatia ca la sfarsitul partidei de pescuit sa lase locul curat asa cum l-a gasit.
 20. Este interzis cu desavarsire: scaldatul, spalatul masinilor, plantatul cu orice altceva in afara barcii electrice cu telecomanda, manelele, muzica data tare, injuriile, chefurile si orice alte activitati care pot deranja alti pescari.
 21. Clientul va solicita si va ridica bonul fiscal de la punctul de paza din incinta sediului administrativ al societatii.
 22. Toate persoanele care intra in zona locurilor de pescuit, fiind o zona in administrare privata, inteleg prin aceasta ca isi dau acordul ca poze si date precum nume si numar masina pot aparea in mediul on line. Obiectivul este supravegheat video.
 23. Pescarul impreuna cu vizitatorii ori insotitorii acestuia, daca nu respecta regulamentul si taxele amenajarii piscicole Luica 1, vor parasi imediat balta, taxele achitate de acestia fiind retinute cu titlu de daune interese!
 24. BALTA LUICA SRL isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii, inclusiv pe cei platitori.

INCALCAREA LEGISLATIEI IN VIGOARE SI A PREZENTULUI REGULAMENT SE SANCTIONEAZA MATERIAL, PENAL SI DISCIPLINAR PRIN EXCLUDEREA DIN AMENAJAREA PISCICOLA LUICA 1.

PESCUITUL PE BALTA LUICA 1 FARA AUTORIZATIE DE PESCUIT ESTE INFRACTIUNE!

Autoritatile competente (Politia, Jandarmeria) colaboreaza cu conducerea societatii pentru buna desfasurare a acestei activitati.